miercuri, 24 martie 2010

Flamboyant

Cercei cu model flamboiant realizati din sarma argintata, sfere si picaturi de amazonit rusesc, tortite argint 925.

Pentru ca imi propusesem de multa vreme sa experimentez si eu oxidarea / patinarea, mi-a casunat exact pe cerceii astia! Problema e ca am incurcat mosoarele de sarma, iar sarma de 04 folosita era una tratata non-tarnish!!!! Imi place foarte mult cum a iesit sarma oxidata, dar ma oftic ca nu i-am venit de hac si celeilalte.
Stie cineva daca exista vreo posibilitate de..UNDO? :)))
P.S. Am reusit sa ii readuc la stadiul initial folosind o reteta citita pe blogul Deei - iti multumesc, Deea pentru pont!
Nu am folosit intru totul reteta de acolo, care zicea sa pun bijuteriile " intr-un vas tapetat cu folie de aluminiu, in care se toarna apa fierbinte, cu cate o lingura de sare si una de bicarbonat de sodiu. Le lasati in jur de 30 min, sau pana observati ca prind luciu, le clatiti cu apa curata si le tamponati usor cu un servet".
Mi-a fost teama sa pun si sarea, nu stiu de ce, iar bicarbonatul l-am dizolvat in vasul in care am incalzit apa, ca nu cumva sa ramana particule de praf abrazive. Si pentru ca cerceii mei aveau spiralele acelea suprapuse pe cadrul metalic, am periat usor cu o perie foarte moale (cea cu care ii periam parul Taniei cand era bebe :) ).
Idee preluata si adaptata













2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...