marți, 28 septembrie 2010

Delicate like..Pink - set cercei si pandantiv din sarma placata cu argint si cuart roz

Un set atat de suav si delicat incat parca ii simti parfumul. Finetea modelului este accentuata de rozul discret al cuartului.
Modelul de baza este cel de la "Peaches...and more", un model foarte apreciat si cerut de cliente, dar numai in combinatia cu aventurinul acela piersica - cand le spuneam ca nu mai am pietrele respective, renuntau la comanda, zicand ca modelul este parca facut sa mearga impreuna cu pietrele acelea!!! Cred ca va trebui sa-l realizez si in alta nuanta, ca sa le pot schimba parerea!
Oricum, si rozul cuartului este la fel de dulce asa ca nu am alterat finetea modelului...inca :))
De data asta am renuntat la cirochini in favoarea unei picaturi lungi de cuart roz, la dorinta clientei.

COMANDA SPECIALA








Green...Green - set cercei si inel din argint si agate crab fire

Un set realizat la comanda din sarma de argint 925 si aceste agate absolut superbe - I'm totally inloved of them!!!
Modelul de baza este cel de la Floare Verde, dar fara tesatura petalelor - clienta mea si-a dorit ceva mai simplu, mai putin incarcat (sau chinuit de mine :)) ).

COMANDA SPECIALA















vineri, 17 septembrie 2010

Bacchante - set colier si cercei din sarma placata cu argint, jad rosu si verde, malachit, granat, coral angel skin, prehnit

Un set bogat ca si toamna insasi, cu ciorchini in culorile boabelor de struguri si pietre mari ovale de jad rosu ca vinul. O betie de culori si o exuberanta de bacanta!

Colierul este format din pietre mari ovale de jad rosu de 18x25mm inscrise in cadre ovale, ornate cu o linie serpuita si cateva bobite argintate ce sustine piatra sa nu se rasuceasca. Pandantivul construit asimetric are forma de frunza (sau flacara :) ) si este impodobit cu bobite de jad rosu si picaturi de malachit. Prinderea pandantivului de restul elementelor se face printr-o serpuire de bucle si carlige de vita de vie ce sustine ciorchini bogati in toate nuantele strugurilor si 2 frunze din argint tibetan.

Colierul este realizat din sarma placata cu argint emailata (tratata non-tarnish) si este montat pe lantisor din argint 925.















Cerceii-ciorchine completeaza setul, adunand laolalta toate nuantele de struguri, pentru a oferi, chiar si imaginar, o mare varietate de soiuri de vin. Cate o frunza de vita de vie se alatura fiecarui ciorchine atarnand de o tortita din argint 925.

Honey&Chocolate - set pandantiv si cercei din cupru emailat, sarma placata cu aur, aragonit si lemon quartz

Un set pe cat de elegant, pe atat de dulce :) - spuneti-mi daca va puteti gandi la altceva in afara de miere si ciocolata, uitandu-va la el!
Pandantivul are la baza o piatra de lemon quartz de 18x25mm montata intr-un ancadrament de bucle cu tenta vintage, atinse usor de o boare de pulbere aurie pentru un efect de stralucire, de lustru nobil si este montat pe un lantisor cuprat impletit cu o panglica de organza de culoarea ambrei.









Cerceii isi aseaza cu grija buclele suflate cu aur in jurul unei sfere de aragonit de 8mm, lasand sa se prelinga o picatura delicioasa de culoarea mierii din aceeasi piatra semipretioasa.









Tot setul este realizat din sarma de cupru emailata de un brun ciocolatiu si bordurat cu sarma placata cu aur si sedbeads de culoarea mierii.










Springtime feeling - set inel si cercei din sarma placata cu argint si jad

Clienta aceasta mi-a spus ca ii place modelul inelului Poppy dar ar prefera o alta floricica, si mi-a trimis fotografiile de mai jos.








Asa ca n-am avut incotro si am realizat un inelus-floare cu 6 petale, usor ascutite, cat mai asemanator florii preferate. Am inversat insa ordinea culorilor, conform dorintei clientei mele - miezul verde si antenute negre :)















Pentru cercei mi-a sugerat modelul cerceilor Peacock, asa ca l-am ajustat un pic sa fie mai micut si delicat si in aceeasi gama de culori cu inelusul - jad coreean verde marmorat si antenute de seedbeads negre.














Totul este realizat cu sarma placata cu argint protejata impotriva oxidarii (non-tarnish).

COMANDA SPECIALA

joi, 16 septembrie 2010

Lagoon - set bratara si cercei din cupru si margele Murano

Pentru ca atunci cand ma apuc sa fac ceva din cupru, nu ma pot opri la un singur obiect sau set, si pentru ca mi s-a sugerat sa fac pentru expozitie si ceva in genul setului Mediterraneo, am incercat setul acesta din cupru natur cu margele rotunde aplatizate din sticla cu foita de argint - tip Murano, de o culoare schimbatoare si misterioasa ca apele unei lagune exotice.
Cand am ales margelele le-am considerat ca fiind verzi, dar dupa ce am terminat piesele si le-am pozat nu mai sunt la fel de sigura - voi ce culoare ziceti ca au?






Copper Splash - set pandantiv si cercei din cupru si chrisocola

Modeland setul Splash din argint mi-a venit pofta de a-l realiza si in combinatia mea preferata - cupru si pietre verzi-albastre :)
Iata deci setul de mai jos compus din pandantiv si cercei din sarma de cupru natur si monede de chrisocola de 20 respectiv 11mm. Pandantivul este agatat pe un lantisor cuprat iar cerceii au tortite inchise, elegante, de tip "kidney" realizate manual. Nu-i asa ca va place contrastul?





miercuri, 15 septembrie 2010

Escape - cercei sarma placata cu aur, lapis lazuli si agate

Am primit o comanda de cercei mari, patrati, de 3x3cm! Numai desenand patratul la scara 1:1 si-mi fugea toata inspiratia!
Am tot creionat si am selectat in final 3 variante, dintre care clienta si-a ales modelul acesta in care toata dantelaria de bucle si vartejuri, cu sclipiri colorate prinse intre ele, reuseste sa sparga granitele patratului, sa treaca dincolo de limite, sa evadeze!
Si pentru ca de la schita la executie exista de obicei diferente, ca sa fiu sigura ca pot realiza ceea ce am propus am incercat mai intai in alta combinatie sarma-pietre, cum fac de obicei :)
Mie imi place ceea ce a iesit, si clientei mele i-a placut - mai ramane sa realizez si perechea ei de cercei !!!



Silver Splash -set pandantiv si inel din argint 925 si onix negru

Pentru ca am facut de curand un pandantiv Splash cu onix negru pentru prietena mea Lavi, mi s-au redeschis ochii asupra asocierii de o eleganta clasica a argintului cu pietre negre. Asa ca pentru un moment am renuntat la culori si am facut un set compus din pandantiv si inel din argint cu monede de onix negru de 20 respectiv 12mm.





Fire and Water - brosa cupru natur si agate albastre

Credeati cumva ca ati scapat de mania mea de a realiza modelele preferate in mai multe variante de materiale si culori? Ei bine, nu m-am putut abtine nici de data asta, asa cum nu ma pot abtine sa asortez cuprul cu pietre albastre sau verzi - ce sa fac, imi plac contrastele puternice, care iti dau energie si te umplu de viata!

Am folosit sarma de cupru natur, netratat (deci oxidabil) si agate de un albastru regal, completate de margelute din cupru si calsilica.




Light and Shadow - brosa din argint 925, labradorit si opalit

O brosa simpla si eleganta din sarma de argint 925 cu accente de lumina opalizata si umbre misterioase date de labradorit.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...