sâmbătă, 15 iunie 2013

Cateva raze de soare si un petec de cer senin :)

Daca tot e innorat si trist afara, hai sa va incalzesc sufletul cu cateva raze de soare, un petec de cer senin si o unda de apa verde-albastra, misterioasa :)
'Crazyblue' - un model simplu, simplu de tot - dar care atrage mai multe doritoare decat toate nebuniile lucrate de mine inainte :))) - aplicat unui inel si unor cercei cu surub - cucereste prin culoare: sarma Gilt aurie si pietre de agata crazylace si mountain jade de un bleu senin.















Urmeaza cerceii 'Lagoon' lucrati cu aceeasi sarma Gilt si margele de sticla cu foita de argint in interior, tip Murano, de un verde-albastru de ape care te cheama, te sorb, te naucesc! :)))

Doua seturi micute, finute si vesele :)

Oricat mi-as dori sa lucrez piese mai neobisnuite si mai elaborate, se pare ca cererea este in general pentru piese mici, delicate, care sa poata fi purtate zilnic la birou fara sa epateze si sa socheze cumva :) Imi permit totusi sa ma joc cu culorile, imi place prea mult culoarea ca sa ma pot abtine de la asta macar! :)) Noroc ca si clientelor le place jocul meu cu culorile, asa ca exista multumire de ambele parti!
De data asta am lucrat doua seturi pornind de la modele mai vechi.













Primul set - 'Crazy Fruits' - reia modelul inelului cu fructe rosii lucrat demuuult, demult. I-am adaugat si niste cercelusi mici, cu surub. Am folosit pietre de jad lemon, agata galbena si chrisocola, toate prinse cu fire argintate inoxidabile.














Al doilea set - 'Trifoi' - foloseste modelul inelului cu trifoi lucrat tot asa in vremuri imemorabile :) Inelul vine si el insotit de cercei mici cu surub. Pietrele alese sunt lapis lazuli, labradorit si carneol. Aceeasi sarma placata argint inoxidabila se infasoara in jurul pietrelor imbratisandu-le cu drag :)


Carnaval de Sao Vicente - set inel si cercei

..pentru ca modelul folosit este cel de la primul set "Carnival", dar cum contrastele si culorile sunt mai explozive decat atunci, m-am tot gandit cum sa-l rebotez...si mi-a venit in minte o melodie, extrem de draga mie, a Cesariei Evora :)
Setul este format din inel si cercei-ciorchine si este lucrat din sarma de cupru emailat negru si pietre de jad si agate in nuante explozive de galben, orange, verde.



vineri, 7 iunie 2013

Cyclamen - set brosa, bratara si cercei

Am primit o comanda de la o viitoare mireasa - mi-a spus ca i-au picat cu tronc inimile mele dantelate si ca si-ar dori o astfel de inima-brosa, s-o prinda pe buchetul de mireasa, si inca una pe post de bratara, plus cercelusi mici, delicati, cu surub. 
Nuantele preferate erau ciclam-fuchsia, mov, roz. Am ales pietricelele, le-am facut o poza si i le-am trimis pentru avizare. Am fost incantata cand mi-a zis ca exact asa va arata buchetul ei de mireasa. Va arat si voua poza buchetului, sa vedeti ca nu va mint :P
Am folosit sarma argintata lacuita inoxidabil, monede de jad mov si sfere de ametist, jad si agate in nuante de roz-ciclam, fuchsia.
Inima-bratara am montat-o pe o panglica de saten de un ciclam absolut delicios. Aceeasi panglica va decora si baza buchetului.
Cerceii micuti cu surub sunt din argint 925 si cate o bobita de agata crabfire ciclam.
Astept cu nerabdare sa vad pozele de la nunta - sper sa nu uite sa mi le trimita!



Happy Apples - un set cu mere vesele si colorate :)

Setul este format din pandantiv si cercei lucrate cu fir argintat tratat impotriva oxidarii (lacuit).
am folosit pietre de jad in nuante apetisante de rosu, si verde, cateva sfere pestrite (nu stiu exact ce sunt, le-am vazut fiind vandute fie ca jad, fie ca agate, sau chiar portelan!) si coral rosu.
Tortitele cerceilor sunt din argint 925.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...