marți, 13 noiembrie 2012

Autumn Green - set pandantiv si cercei placate argint, agata verde dreptunghiulara, sfere agata moss, rondele turmaline si jad

Punctul de plecare al acestei comenzi a fost piatra centrala a pandantivului, o agata dungata de un verde-gri, elegant. Forma ei a fost insa punctul..de stagnare :)) Desi imi plac formele simple, si patratele si dreptunghiurile, nu am reusit sa gandesc ceva pe aceasta forma. Mi se parea ca dreptunghiul  impune seriozitate, prestanta si compozitii minimaliste - parte la care eu stau foaaaarte prost! :))) Pe de alta parte, nu era chiar un dreptunghi serios :-P - cu varfurile rotunjite (diferit!) si gaura strapunsa usor excentric...
Asa ca, dupa ce m-am dat cu capul de pereti si am asteptat sa-mi vina o idee mareata timp de cateva luni de zile (nu va imaginati ca intr-una am facut asta, am mai avut si alte treburi de rezolvat intre timp :D), m-am trezit desenand o forma care nu avea nimic de-a face cu dreptunghiul dar care mi-a placut, asa ca am continuat pe ideea aceea. 
Rar mi se intampla sa incep o comanda fara sa am totul clar in minte, de la inceput. Aceasta a fost una dintre comenzile acelea, care a crescut incet, pe masura ce mai gandeam un detaliu, mai desenam, mai adaugam sau renuntam la unele lucruri. 
Pana la urma, privind in urma, si comparand cu rezultatul, zic eu ca a meritat efortul - a iesit un pandantiv elegant, deosebit, cu un ancadrament aparte, un fel de prisma triunghiulara ce incastreaza rondele colorate si tesaturi intersectate in triunghi. Acelasi detaliu mi-am zis sa-l folosesc si la cercei, asa ca am obtinut un fel de pastai triunghiulare :))

COMANDA SPECIALA

Inima Pestrita - pandantiv placat argint si obsidian snowflake pe snururi cerate

Inca un pandantiv pentru Eva, fetita cocheta de 7 ani (sau poate 8? nu stiu exact) - piatra a fost aleasa de ea cu mare grija, asa ca si ancadramentul trebuia sa fie facut tot cu grija, sa nu acopere prea mult piatra si sa sustina forma ei de inimioara.
M-am amuzat foarte tare cand mama ei mi-a spus ca spera sa poata imprumuta si ea din cand in cand pandantivul cel cochet, dar pustoaica nu i-a dat voie si si l-a pus bine, in cutiuta ei de bijuterici  :D
detaliu fata 
detaliu spate

luni, 12 noiembrie 2012

Vanilla&Cinnamon - inel cupru oxidat si onix italian

Am cumparat candva niste pietre ovale de onix italian, superbe, in tonuri de galben translucid si dungi de zahar ars...un deliciu! M-am tot invartit in jurul lor, intrebandu-ma ce sa fac cu ele. Dupa ce am primit acum vreo 2 luni o comanda de inel dupa modelul 'Mint&Chocolate2' (cel cu bucle spre interior, nu spre exterior), mi-am propus sa-mi fac si mie un astfel de inel, din cupru (cum altfel!) si una din minunile acelea de pietre care-mi facuse cu ochiul mai tare decat celelalte si o dadusem deoparte, pentru sufletul meu :D
A iesit un inel dulce, asa ca nu mi-a fost greu sa respect seria numelor delicioase din care face parte si sa-i zic 'Vanilla&Cinnamon' ;)




Muuulti cercei :)

M-am tot gandit daca sa mai postez cerceii acestia sau nu, dar sunt atat de veseli, toti adunati la un loc incat ma binedispun! Sper sa va binedispuna si pe voi si sa ma iertati ca din nou vin cu vechituri in fata voastra :)
Au fost facuti la comanda, dar pot fi refacuti la cerere, mai mult sau mai putin asemanatori, dupa posibilitati (materiale) sau dupa preferinte.






miercuri, 7 noiembrie 2012

Brose dantelate - din nou :)

Am mai lucrat recent  brose dantelate, dupa modele mai vechi, doar schimband pietrele si nuantele.
O noua brosa dreptunghiulara "Escape..on Orange" (de data asta :)) si un set brosa si cercei tip Cecille - sa-i zicem "Cecille2".

COMANDA SPECIALA


joi, 1 noiembrie 2012

BellaDonna - set bratara si cercei sarma cupru emailat negru si cristale

Am ramas foarte tare in urma cu postarile, si cu editarea pozelor...vad ca am ajuns la recordul de a avea doar o postare pe luna trecuta :)) N-am stat chiar degeaba, dar am lucrat in mare parte remake-uri, doar cateva ..noutati, ca sa zic asa.

Setul de mai jos este lucrat pentru Cristina, in rol de nasa :)
Aveam de accesorizat o rochie alba cu aplicatie de dantela neagra..m-am gandit sa fie all black, simplu, elegant, usor misterios, cu sclipiri discrete la luminile serii. Am discutat amandoua si am 'cernut' variantele posibile, si am ajuns la aceasta - flori negre delicate, cu petale tesute si miez de cristale fatetate negre cu reflexii. Mie mi-a placut ce-a iesit, i-a placut si ei si familiei ei :P, sper sa va placa si voua, cei ce-mi urmariti parcursul in materie de bijutereala ;)

COMANDA SPECIALA




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...